Stadsdelen Almere

Photo: Ekim TanAlmere werd oorspronkelijk opgezet als meerkernige stad. Tegenwoordig zijn verschillende stadsdelen weliswaar behoorlijk met elkaar vergroeid geraakt, toch zijn er zes stadsdelen met ieder hun eigen identiteit.

Almere Buiten, Almere Haven, Almere Hout, Almere Pampus, Almere Poort en Almere Stad vormen de zes belangrijkste stadskernen van deze grootste stad in Flevoland. Daarnaast bestaat Almere Stad nog uit de delen Almere Stad Oost, Almere Stad West en Stadscentrum. Elke van deze stadsdelen heeft een eigen sfeer en identiteit door de grote variëteit aan woningen en voorzieningen. We zetten er een aantal op een rij.

Almere Buiten

Stadsdeel Almere Buiten kenmerkt zich vooral door groen. De vele bossen, parken en velden zorgen voor een prachtig straatbeeld en de Oostervaardersplassen aan de rand van het stadsdeel vormen het paradepaardje van Almere Buiten. Het gebied wordt veel bezocht door natuurliefhebbers uit binnen- en buitenland. Verder vind je hier mooie architectuur, sport, ontspanning, cultuur en een fraai winkelcentrum.

Almere Haven

De ‘Havenaren’ van Almere komen natuurlijk uit stadsdeel Almere Haven. Dit deel van Almere heeft een dorps karakter met veel specialiteitenwinkeltjes. De royaal opgezette groene wijken geven ook een dorps gevoel met hun ontelbare hofjes. Ook voor toeristen is er voldoende te beleven in ‘Haven’. Watersporters en wandelaars komen in de rust en natuur volop aan hun trekken.

Almere Hout

Het gebied aan de oostkant van de stad luistert naar de naam Almere Hout. Dit deel kenmerkt zich door de actieve boswachterij Almeerderhout met verschillende landgoedjes.  Ook deze wijk kenmerkt zich weer door groen. Het bosgebied trekt mensen uit de wijde omtrek voor een wandeling. In Almere Hout staan veel luxe woningen in een prachtige omgeving.

Almere Poort

Almere Poort biedt de mogelijkheid om op de rand van de polder te wonen, terwijl je op de fiets naar het strand kunt. Poort is volop aan het groeien met steeds meer voorzieningen, veel ruimte en betaalbare huizen. Dit stadsdeel ligt ook weer in een groene omgeving met veel bos en parken, maar heeft ook de A6 vlakbij en een eigen NS-station.