agenda

Schrijversblock Festival

SchrijversblockOp zondagmiddag 9 november vindt het Almeerse Literair Festival Schrijversblock plaats. Vanaf 13.00 uur ’s middags geven vijftien alom bekende Nederlandse schrijvers een sessie in een woning binnen het Stadscentrum en de Filmwijk. Helaas niet in onze geliefde Literatuurwijk, waar dit literaire festival natuurlijk niet had misstaan. De bewoners hebben deze speciaal opengesteld, vaak woningen die architectonisch hoogstaand zijn. Iedereen kan één van zijn of haar favoriete schrijvers bezoeken om deze voor het ‘blok’ te zetten. Elke auteur geeft drie sessies van elk een uur.

Schrijvers

Wie doen er mee? Naast bekende topauteurs zoals Leon de Winter, Susan Smit, Yvonne Kroonenberg, Kees van Beijnum, Hafid Bouazza, Ernest van der Kwast en de van DWDD bekende Nico Dijkshoorn nemen ook echte Almeerse schrijvers deel, zoals Ilse Ruijters, freelance tekstschrijfster en columniste, en Johan Fretz, cabaretierschrijver. Daarnaast kun je ook de sessies van minder bekende auteurs zoals Pauline Broekma, Joris van Casteren, Ellen Deckwitz, Renske de Greef, Thomas Heerma van Voss en Jet van Vuuren bezoeken.

Bezoek

Op de fiets of te voet kun je eenvoudig 3 schrijvers naar keuze bezoeken. Per woning is er plaats voor maximaal 20 geïnteresseerden. Er wordt een stadskaart beschikbaar gemaakt zodat je je route van tevoren kunt uitstippelen. Overigens is het niet mogelijk om een plekje te reserveren dus zorg voor een alternatief, mocht het huis vol zitten. De kaart kun je binnenkort downloaden op de site van Schrijversblock.

Koop een kaartje

Kaarten zijn te koop aan de klantenbalies van de Nieuwe Bibliotheek of op de website. Een losse kaart kost € 12,50, een duo-kaart (geldig voor 2 personen) € 17,50. Voor scholieren/studenten geldt een speciaal tarief: op vertoon van hun school- of studentenpas kunnen zij voor €2,50 een kaartje kopen aan de klantenbalie.