nieuws

Almere; De online mode hoofdstad van Nederland

online_shoppingHet blijkt dat Almere stad, als het om het online bestellen van mode artikelen gaat de meest populaire plek in Nederland is om dat te doen. Groningen en Breda moeten na Almere aansluiten om een deel op te eisen van de vier en half miljard  euro die wij als Nederlanders jaarlijks aan mode spenderen op het internet.

De omzet in de mode branche heeft de afgelopen jaren danig geleden onder de matige economische ontwikkelingen en de vooruitzichten zijn niet bijster positief.  Almere is in deze een succesverhaal in een sterk vermagerde sector.

Een langzaam opkrabbelende landelijke economie zorgt namelijk ook in 2014 niet voor goede cijfers in de mode branche. Dat betekent dat handelaren in mode op het internet maar ook in de bekende winkelstraten niet op hun lauweren kunnen gaan rusten maar verschillende manieren en wegen proberen te vinden om kleding en accessoires aan de klant te brengen. Naast het internet zijn er natuurlijk de fysieke shops, multimediale reclame campagnes als ook de huis aan huis reclame die de klant naar de al dan niet virtuele winkel moeten brengen. Macintosh Fashion is hét voorbeeld die al deze elementen combineert, en beetje bij beetje ‘online’ succesvoller wordt. Met merken als Dolcis proberen ze buiten de fysieke winkels ook online de verkoop te stimuleren. Waar je in de winkel nog een goed advies kunt krijgen over welk enkellaarsje of sandaal het beste past, zul je online zelf op zoek moeten naar dat ene laarsje. Door zich vanaf nu puur te focussen op het bestaan van fashion retailer moet dit een bijdrage leveren aan de betrokkenheid met de klant. Dit omzetten in het eerste kwartaal van dit jaar zijn in ieder geval flink toegenomen en misschien heeft dat ook wel te maken met de actieve online shopper uit Almere.

online-shoppen-retail

De Almeerse mode handelaren zijn dus alleszins goed bezig zoals de topnotering betreffende online verkoopcijfers laat zien zoals die door Emerce werd gepubliceerd. Een bijzondere prestatie gezien de huidige economische stand van zaken in deze sector. Klassieke vormen van verkoop zoals in de Citymall in Almere of het daarnaast gelegen Bataviastad in Lelystad worden gecombineerd met online webwinkels waardoor Almere en omstreken in verkoopcijfers zich meer dan staande houdt ten opzichte van de rest van Nederland. Daar kan je je petje voor afnemen.

Tags: , , ,