wonen

5 tips voor een zorgeloze oude dag in Almere

Dat Almere allang niet meer uitsluitend een stad voor jonge gezinnen is, blijkt wel uit het groeiende aantal ouderen dat met plezier van hun pensioen geniet in onze stad. De Literatuurwijk is daarvoor een geliefd gedeelte, maar er zijn natuurlijk nog veel meer mooie plekken om van rust en ruimte te profiteren. Het is dan alleen wel zaak dat je dit prettige leventje ook kunt bekostigen. Daarom een paar slimme tips om er later warmpjes bij te zitten.

 

weerwaterskyline

 

1: Begin al jong aan je pensioen

Als je jong bent bouw je weliswaar al vanzelf pensioen op, maar toch is het goed om dan ook al te kijken naar de langere termijn. Past wat je opbouwt wel bij wat je later te besteden wilt hebben, of zijn er misschien nog aanvullende regelingen nodig? Hoe vroeger je hier mee begint, hoe beter je het kunt regelen.

2: Los je hypotheek al zo veel mogelijk af

Wanneer je met pensioen gaat heb je doorgaans minder te besteden dan wanneer je nog werkt. Heb je nu al mogelijkheden om extra hypotheek af te lossen, dan is het verstandig dat ook al te doen. Zo zijn je maandlasten straks lager en hou je geld over voor leuke dingen!

3: Werk wat langer door

Er is veel weerstand tegen het verhogen van de AOW-leeftijd, maar dat hoeft niet altijd negatief te zijn. Wanneer je nog een leuke baan hebt en nog kunt werken is het helemaal geen gek idee wat langer door te werken. Zo bouw je uiteindelijk meer pensioen op.

4. Extra sparen

Vertrouw niet alleen op je pensioenfonds en AOW maar bouw ook zelf wat extra zekerheid in. Door te gaan banksparen profiteer van je van fiscale voordelen en bouw je een extra financiële buffer op voor je oude dag.

5. Hou het overzicht

Door een goed inzicht in je pensioen weet je of het nodig is om extra maatregelen te treffen of dat je met een gerust hart naar je pensioen toe kunt leven. Via de website www.mijnpensioenoverzicht.nl zet je de zaken snel en helder op een rijtje!

 

Tags: , ,